Politikk

Grønn Ungdom-talsperson: – Menneskeverdet står sterkere i MDG enn i KrF

Talsperson Teodor Bruu i Grønn Ungdom svarer KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad. – Det kan virke som Ropstad er mest opptatt av mennesker hvis menneskene følger kristne påbud.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad brukte et innlegg av Grønn Ungdom-talsperson Tedor Bruu som noe av grunnlaget for å hevde at deler av den grønne bevegelsen har dårlig menneskesyn. Det reagerer Bruu sterkt på.

«Ropstad forsurer her det offentlige ordskifte ved å bevisst lyve om andres meninger. Det er ingen i MDG som er for ettbarnspolitikk, og det er ingen som ønsker å likestille mennesker og dyr. Å nærmest hevde at vi er mot menneskets verd, er langt over streken», skriver Teodor Bruu, talsperson i Grønn Ungdom, i en e-post.

· LES OGSÅ: Fylkesledere støtter Ropstad – men advarer: – MDG er ingen fiende

Dyr og mennesker

Han mener innholdet i hans tekst i Klassekampen er galt gjengitt av Ropstad. Teksten handlet om å oppvurdere dyrenes verdi, men ikke på bekostning av menneskeverdet.

«Det er mulig å bry seg mer om dyr, uten å bry seg mindre om mennesker. Det overrasker meg at Ropstad virker til å mene at empati er noe man kun har i begrensa mengder,» skriver Bruu.

Han hevder hans poeng i kronikken var å påpeke at dyr også kan føle komplekse følelser og må tas mer på alvor. Menneskerettighetene er skreddersydd til mennesker, dyr har andre behov, understreker han.

Verdikonservativt

«Menneskeverdet står etter mitt syn sterkere i MDG enn i Krf. Hareide var en respektabel og hjertegod politiker. Ropstad ønsker et mer høyrevridd og verdikonservativt Krf. Det er en ærlig sak, men det går på akkord med mange av de verdiene Krf later til å være opptatt av,» skriver Bruu videre.

Han kommer med eksempler:

«For MDG er det en selvfølge at man skal få elske den man vil, bestemme over egen kropp og at vi ikke nekter å hente hjem syke barn fra krigssoner. Slik forstår vi menneskeverd. Krf forstår det på en annen måte. Det kan virke som Ropstad er mest opptatt av mennesker hvis menneskene følger kristne påbud.» Bruu avslutter med et stikk til regjeringssamarbeidet:

«Hvis Krf var opptatt av at vi skal ta vare på mennesker på en anstendig måte, så kunne de for eksempel sluttet å samarbeide med Frp i regjering. Frp ønsker å strupe tilkomsten av flyktninger og snakker tidvis om enkelte menneskegrupper på en svært farlig og nedverdigende måte.»

HAR DU FÅTT MED DEG DEBATTEN? HER ER FLERE SAKER:

· ROPSTAD: «De som tror jeg sikter til den brede miljøbevegelsen mistolker meg»

· Fortsatt full klinsj: Bastholm vil at Ropstad beklager

· Ropstad angrer ikke på MDG-angrepet: – Dette er en viktig sak

· Ropstad: Kristent menneskesyn «er under angrep» – slik går KrF-sjefen til motoffensiv

· – Noe av det drøyeste jeg har hørt fra Kjell Ingolf Ropstad, sier MDG-talsperson

· KOMMENTAR: «KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har grunn til å frykte MDG»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk