Politikk

Caritas får én million ekstra over statsbudsjettet

Regjeringen øker tilskuddet til organisasjon som skal hjelpe innvandrere i jobb.

Dezidery Kajuna fra Tanzania, som nå er frivillig hos Caritas Norge, hilser på Hallstein Bjercke fra Venstre og Espen A. Hasle fra Kristelig Folkeparti.

Onsdag ble det kjent at hjelpeorganisasjonen Caritas sitt informasjons- og ressurssenter i Oslo får én million ekstra gjennom revidert nasjonalbudsjett. Dermed øker bevilgningene fra to til tre millioner kroner i 2020.

Betyr mye

– Det betyr mye for de titusener arbeidsinnvandrere og flyktninger som årlig oppsøker Caritas for veiledning, sier Martha R. Skretteberg, generalsekretær i Caritas Norge.

Caritas Norge er en organisasjon som ble grunnlagt av Den katolske kirke. I dag er de en selvstendig stiftelse, som blant annet hjelper innvandrere med å finne bolig og skaffe seg jobb. Stortingsgruppene til regjeringspartiene vedtok onsdag å øke tilskuddet til dette arbeidet.

LES OGSÅ: Regjeringen 112 millioner kroner fra bistandsprosjekter. Hjelpeorganisasjonen Caritas Norge reagerer på omdisponeringen

Flere i jobb

Caritas opplyser at de hadde til sammen 30.000 henvendelser i 2018, og hjalp over 500 i jobb. I tillegg deltok over 12 000 på norskkurs i løpet av fjoråret.

– Den økte støtten bidrar til at flere arbeidsinnvandrer og flyktninger kommer i jobb, og at vi kan jobbe for et mer verdig arbeidsliv for alle. Vi jobber også systematisk med juridisk veiledning i kampen mot sosial dumping, forteller generalsekretær Skretteberg.

---

Caritas Norge

  • Ble grunnlagt i 1952 som Norsk Katolsk Flyktninghjelp av Den katolske kirke i Norge. I 1964 ble Caritas Norge en selvstendig stiftelse
  • Har ressursentre og tilbud i Oslo, Bergen, Tromsø, Trondheim, Stavanger og Drammen
  • Hjelper innvandrere med å skaffe bolig og jobb, tilbyr advokathjelp og helserådgiving, og arrangerer språkkurs, jobbsøkerkurs og datakurs.

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk