Politikk

Listhaug-retur gir medlemsboost for Drivkraft

Medlemsmassen til Drivkraft har i løpet av helga økt med 33 prosent, etter at over 50 personer har meldt seg inn siden fredag formiddag.

Styreleder Tore Christansen i Drivkraft opplyser om medlemstallet per mandag formiddag: 204. Fredag morgen var det 153 medlemmer i organisasjonen – så 51 personer har meldt seg inn i løpet av helga.

Listhaug-innmeldinger

Christiansen setter det i sammenheng med utnevnelsen av Sylvi Listhaug som statsråd fredag.

– De som har oppgitt grunn i innmeldingsskjemaet sier utnevnelsen av Listhaug var dytten de trengte for å melde seg inn. I tillegg til at folk har meldt seg inn på eget initiativ på grunn av dette, har vi også vært aktive i sosiale medier i helga og delt mye om dette. Det kan nok også ha vært viktig for en del, sier han.

LES OGSÅ: KrF-Bekkevold: Tal sømeleg, Sylvi

Christiansen er selv utmeldt fra KrF, men han tror utnevnelsen av Listhaug vil gjøre det vanskeligere å samle partiet bak regjeringssamarbeidet.

Overrasket

Christiansen er overrasket over at Listhaug er tilbake i regjering.

– Jeg er først og fremst overrasket over at Erna så kort tid etter Listhaugs avgang, som var framtvunget av Stortinget, tar samme person inn igjen i regjering. Jeg kan ikke huske noensinne tidligere at noen har kommet så raskt tilbake etter en slik konflikt med Stortinget.

Christansen tror også noen kan ha blitt motivert til å melde seg inn etter det han uttaler som Frp-leder Siv Jensens «sleivete» uttalelse om «vi skal knuse de jævla sosialistene» lørdag.

LES OGSÅ: Hareide ut mot Jensens sosialist-utspill

Den uttalelsen reagerer blant annet Gunvor Sønnesyn fra Voss på – hun mener uttalelsene svekker tilliten til Frp som et parti som tar samfunnsansvar for respektfull omgang mellom folk.

Sønnesyn har vært aktiv i KrF, men meldte seg ut da de gikk i regjering. I helga meldte hun seg inn i Drivkraft. Sylvi Listhaugs inntreden var ikke den direkte årsaken, men styrket avgjørelsen.

– Det var ikke den direkte foranledningen for at jeg meldte meg inn, men det gjorde det ikke mindre aktuelt.

Sønnesyn sier hun opplever Drivkraft som en organisasjon som vil gjenreise sentrum i norsk politikk.

– Det mener jeg trengs.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk