Hun blir ny eldre- og folkehelseminister. Dermed må partifelle Åse Michaelsen, som var Norges første statsråd for eldresaker, reise hjem til Mandal.

Sylvi Listhaug gjør med dette comeback i regjeringen, etter at hun i mars i fjor ble tvunget av justisministertaburetten på grunn av et kontroversielt Facebook-innlegg om Arbeiderpartiet.

Innlegget inneholdt et bilde av fremmedkrigere i Somalia, og hadde teksten «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Da innlegget skapte politisk storm, gikk statsminister Erna Solberg (H) ut og ba på vegne av hele regjeringen om unnskyldning for justisminister Listhaugs innlegg.

Flere statsrådsposter

Sylvi Listhaug kom inn i Solberg-regjeringen etter stortingsvalget i 2013, først som landbruks- og matminister, så i 2015 ble hun Norges første innvandrings- og integreringsminister. 17. januar i fjor ble hun utnevnt til justis- og beredskapsminister fra 17. januar 2018, men 20. mars gikk hun av.

Ros fra Erna

Samme dag sa statsminister Erna Solberg (H) at Listhaug kan komme tilbake som minister:

– Sylvi Listhaug er en hardtarbeidende politiker som setter preg på de sakene hun jobber med, og dette er ikke noe hinder for henne å komme tilbake som statsråd senere i denne regjeringen, sa Solberg.

Solberg roste Listhaug for å være en tøff dame som har vært opptatt av å gjennomføre politikk.

Alkoholpådriver

Det tok vel 13 måneder så var Listhaug tilbake. Som eldre- og folkehelseminister får Listhaug ansvaret for eldrepolitikken og folkehelsepolitikken til regjeringen. Det siste inkluderer alkoholpolitikken. Som landbruksminister fikk Listhaug gjennomslag for salg av alkohol produsert på norske gårdsbruk.