Mer alkohol og sukker i påskesekken
Nordmenn feirer påske på ganske likt vis som for 50 år siden. Men forbruket vårt har endret seg betraktelig.
NÅ SOM FØR: Nordmenn liker best å tilbringe påsken med familie og friluft i hjemlandet. 14 ekstra tog ble satt opp fra Oslo Østbanestasjon i påsken 1963.
Jan Nordby/NTB Scanpix
Sett fra utsiden har ikke 1960-tallets og 2010-tallets påske de store kontraster: Det går i ski, fjell, familie og påskemat.
Der nordmenn ellers i året reiser mye mer, velger fortsatt fire av fem nordmenn å holde seg i hjemlandet i påsken. Det viser en fersk undersøkelse fra TNS Gallup, utført for NHO reiseliv. Undersøkelsen viser også at tradisjonsrike aktiviteter – samvær med familie og venner, ski og friluftsliv – fortsatt topper nordmenns påskeønsker, også for dem som drar til utlandet.
Men én ting har endret seg på 50 år: Vi spiser og drikker mye mer av både alkohol, brus, egg, kjøtt og søtsaker enn før.
Bestill abonnement her
KJØP