– KrF har også personer som er berørt
Ap, Høyre, KrF, Sp, Frp, Venstre og SV har politikere som har mottatt ekstra skattekrav fra Skatteetaten, melder Aftenposten.

– KrF har også personer som er berørt av denne saken, skriver sekretariatsleder Julie Kristine Kordahl i KrF til Aftenposten.
– Dette er saker som fortsatt er i prosess. Det er ikke er konkludert i sakene, men berørte har nå dialog med Skatteetaten. Man er opptatt av å få avklart sin sak og ikke minst av å betale riktig skatt, skriver hun.
Vårt Land har forsøkt å få KrFs sekretariat i tale onsdag ettermiddag – uten å lykkes. Vårt Land har i flere dager forsøkt å få svar på om partiets representanter er involvert. Fra før av vet man at tidligere KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad fikk gratis pendlerbolig av Stortinget i Oslo, selv om han eide et hus som han leide ut 29 kilometer unna. Han var folkeregistrert på foreldrenes bolig på Sørlandet.
45 politikere involvert
Onsdag ettermiddag fortalte Aftenposten at syv partier – Ap, Høyre, KrF, Sp, Frp, Venstre og SV – alle har politikere som har mottatt ekstra skattekrav, men ingen av dem vil opplyse hvilke politikere det gjelder.
Dette skjer etter at Skatteetaten mandag la fram en rapport hvor det kom fram at 45 politikere har betalt for lite skatt. 28 skal være stortingsrepresentanter, 17 regjeringsmedlemmer. Alle de involverte er anonymisert i rapporten.
Skattekravene skyldes at politikerne skal ha mottatt skattefri, gratis pendlerbolig av fellesskapet på urettmessig grunnlag, ifølge Skatteetaten.
Tidligere har SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes og Sps justisminister Emilie Enger Mehl sagt at de har mottatt varsel om ekstra skattekrav. Også kulturminister Annette Trettebergstuen (Ap) og Torbjørn Røe Isaksen (H) har sagt at de har mottatt varsel.
Rødt og MDG er ikke berørt.
1,4 millioner i arbeidsgiveravgift
Stortinget skylder snaut 1,4 millioner kroner i arbeidsgiveravgift etter pendlerboligsakene, varsler Skatteetaten.
– Jeg tror at den enkelte politiker er klar over at dette går på tilliten til politikere, har Signe Bock Segaard, som er forsker ved Instituttet for samfunnsforskning (ISF) tidligere sagt til Vårt Land.