Innenriks

Regjeringen utsetter ny abortlov til høsten

UTSETTES: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at forslaget til ny abortlov vil bli lagt fram for Stortinget til høsten. Opprinnelig skulle det komme før sommeren.

Vårt Land meldte forrige uke at regjeringen møter motstand mot å vedta ny abortlov i ekspressfart.

Da hadde Jonas Gahr Støre sagt til TV2 at målet var å fremme en proposisjon til Stortinget før sommeren. Heller ikke tidligere helseminister Ingvild Kjerkol utelukket at regjeringen kunne rekke det da Vårt Land spurte tidlig i april.

Men onsdag forrige uke kunne Vårt Land altså melde at Høyre hadde sagt direkte til regjeringen at de ikke ønsker at Stortinget hastevedtar ny abortlov før sommeren.

Også regjeringens støttespillere var skeptiske og ønsket en grundig prosess.

Jan Christian Vestre: – Skal ikke «rushe» noe gjennom

Nå sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til TV2 at proposisjonen fra regjeringen først «kommer til høsten».

På 1. mai feiring i Hommelvik i Trøndelag sier den nyslåtte helseministeren, Jan Christian Vestre (Ap), at det «er ikke realistisk å få den vedtatt i Stortinget før sommeren».

– Fristen for saker som skal behandles i Stortinget før sommeren var egentlig ved påske, sier helseminister Vestre til TV 2.

– Vi skal gjøre den så ryddig og skikkelig som mulig, uten å rushe noe gjennom. Da tar vi oss tiden som trengs. Noen uker fra eller til er ikke det viktige, utdyper Vestre til kanalen.

Les mer om mer disse temaene:

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Innenriks