Nyheter

Rødt og Frp finner sammen

KOMMUNEVALGET: Kristian Mateo Norheim fra Rødt hadde ikke sett for seg at han skulle gå sammen med Fremskrittspartiet.

– Samarbeidet er godkjent av Rødt sentralt, vi har holdt de informert om forhandlingene med Frp, forteller Kristian Mateo Norheim til Vårt Land.

Onsdag ble det klart at valgets vinner i Karmøy kommune, Frp, går sammen med Karmøylista, Industri- og Næringspartiet, MDG – og Rødt. De har 22 mandater og mangler kun ett for å få flertall i kommunestyret, skriver Haugesunds Avis.

– Nå sitter alle partier og venter, men innen 23. oktober må vi finne et flertall, for da skal kommunestyret bli konstituert, forteller Norheim til Vårt Land.

Han håper Venstre blir med.

Samarbeidet er godkjent av Rødt sentralt

—  Kristian Mateo Norheim, Rødt Karmøy

Avstand til Ap

Nå jobber lokalpolitikerne i mange kommuner på spreng for å finne fram til flertallskoalisjoner som kan styre kommunene de neste fire årene.

Vårt Land har fortalt at Arbeiderpartiet og Frp har funnet sammen i mange kommuner. I Karmøy er det to partier som står enda lenger fra hverandre som er blitt gode politiske venner.

– I Karmøy står Rødt nærmere Frp enn Arbeiderpartiet i mange viktige saker, forklarer Norheim.

Forskjell på nasjonalt og lokalt

Rødt og Fremskrittspartiet har funnet fram til hverandre gjennom forhandlinger i Karmøy. Fortsatt mangler ett mandat for å kunne få ordføreren.

– Vi har funnet fram til en veldig fornuftig og god plattform sammen med Rødt og MDG, sier ordførerkandidat Rune Midtun i Karmøy Fremskrittsparti til Haugesunds Avis. Han minner om forskjellen mellom nasjonal og lokal politikk.

Norheim i Rødt sier partiet har dørene åpne for alle som vil forhandle med dem.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter