Nyheter

Amerikansk innsamlingsaksjon til Päivi Räsänen

FINLAND: En kristen, amerikansk organisasjon har samlet inn over 30.000 norske kroner til den finske parlamentarikeren. Pengene skal gå til ankesaken hennes.

Riksdagsrepresentanten ble funnet «ikke skyldig» i mars i fjor etter å ha vært tiltalt for å ha hetset homofile. Påtalemyndigheten anket avgjørelsen.

I begynnelsen av juli i fjor fikk ankesaken til finske Päivi Räsänen en dato. Saken tas opp igjen 22. august.

Saken til Räsänen har vart i snart fire år. Den begynte da Räsänen ble beskyldt for å ha hetset en minoritet da hun beskrev homofili som skam og synd i en melding på Twitter.

– Saken er blitt kalt «bibelrettssaken» fordi aktor bestemte seg for å fokusere på å evaluere om Bibelens lære er akseptable i det moderne Finland, sier hun.

Samlet inn over 30.000

Nå har den kristne amerikanske organisasjonen Alliance Defending Freedom (ADF) International startet en innsamlingsaksjon for å samle inn penger for å støtte Päivi Räsänens rettssak, skriver finske Hufvudstadsbladet.

Så langt har organisasjonen samlet inn over 2.900 euro, som tilsvarer rundt 32.000 norske kroner. Målet er satt til 10.000 euro.

«Hjelp denne finske bestemoren»

På sine egne nettsider ber ADF folk støtte «denne finske bestemoren og parlamentarikeren» og skriver selv at saken handler om å ivareta ytringsfrihet.

ADF beskriver seg selv som: «en organisasjon for juridisk påvirkningsarbeid basert på tro, som beskytter grunnleggende friheter og fremmer den iboende verdigheten til alle mennesker.»

Blant frihetene ADF omtaler som sine viktigste er trosfrihet og ytringsfrihet.

PENGESTRØM: Innsamlingsaksjonen har hittil samlet inn over 2.900 euro fra 67 ulike donorer.
Johannes Nyborg

Johannes Nyborg

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter