Nyheter

Norsk kvinne funnet død i fryser i Sverige

SVERIGE: To nordmenn er involvert i en spesiell drapssak i Sverige. En mann er siktet for å ha drept en kvinne som er funnet i en fryser, men han nekter straffskyld.

Ifølge svensk politi er det en eldre mann som er pågrepet. Også kvinnen var eldre, opplyser politiet til NTB. Han og kvinnen var bekjente, men politiet vil ikke si mer om relasjonen mellom de to. Ifølge svenske Aftonbladet skal de to ha flyttet til Sverige for flere år siden.

– Vi fant en død kvinne i en bolig torsdag, og i den forbindelse pågrep vi en mann, sier operasjonsleder Torbjörn Roos i politiet i Bergslagen.

NTB har vært i kontakt med mannens forsvarer, advokat Stefan Lilliebäck. Han har ikke anledning til å uttale seg om saken, men sier til Aftonbladet at mannen etter forholdene har det bra.

Voldtektsdømt

Ifølge VG er mannen kjent for både norsk og svensk politi. Ifølge dokumenter avisa har sett, er han tidligere dømt for en voldtekt og sedelighetsforbrytelser i Norge. Han er også dømt for fyllekjøring.

Pressekontakt for Christina Hallin i Bergslagen politidistrikt sier til NTB at pågripelsen fant sted i vestre del av Värmland. Hallin sier at de fikk tips om at det befant seg en død kvinne i en bolig der.

Det ble gjort funn av kroppsdeler fra kvinnen i en fryseboks hjemme hos mannen i Värmland, skriver politiet i en pressemelding.

Ifølge politiet har likdelene blitt oppbevart der i flere år.

Norsk politi ikke involvert

Kripos opplyser til NTB at det er svensk politi som uttaler seg om saken, og at de foreløpig ikke er involvert.

– Utenrikstjenesten er ikke kjent med saken utover det som fremkommer i mediene, opplyser Utenriksdepartementet til NTB.

Nekter skyld

Mannen selv nekter straffskyld. Ifølge Aftonbladet befinner han seg på sykehus.

Mannen er formelt pågrepet og siktet for drap, samt krenking av gravfreden. Påtalemyndigheten har fram til søndag klokken 12 på å avgjøre om mannen skal begjæres varetektsfengslet.

Gården der han bor, er sperret av. En nabo sier til Aftonbladet at de sjelden så den nå drapssiktede mannen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB

NTB

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter