Nyheter

Disse skal toppe lista til Oslo KrF

LOKALPOLITIKK: Oslo KrF har fastsatt sin liste til neste års lokalvalg: Øyvind Håbrekke er på topp.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Tirsdag kveld var det nominasjonsmøte i Oslo KrF, der lista over hvem som skal stille til valg for partiet i hovedstaden under neste års lokalvalg ble bestemt.

Vårt Land meldte tidligere denne måneden at kampen om topplassen stod mellom Øyvind Håbrekke og Robert Wright. Fem av syv i nominasjonskomiteen ville ha førstnevnte som leder, mens de to andre stemte på Wright.

Håbrekke på topp

Under tirsdagens nominasjonsmøte ble forhåndsfavoritt Håbrekke valgt til førstekandidat.

«Det er krevende tider både i verden og i Norge som også spiller inn på hverdagen for folk i Oslo. De utfordringene vil jeg ta på alvor og være en ombudsmann og lyttepost for alle i Oslo. Vi må bygge sterkere fellesskap gjennom familier og nærmiljø, frivillighet, menigheter og idrett. Det offentlige kan ikke løse alt, og for KrF er det helt åpenbart at vi skal løfte opp de frivillige og ideelle tilbudene i byen vår», sier Håbrekke i en pressemelding.

Vært statssekretær

Den nyvalgte førstekandidaten er i dag faglig leder i tankesmien Skaperkraft. I perioden 2009–2013 satt han på Stortinget for KrF fra Sør-Trøndelag, og han var statssekretær for flere statsråder under Bondevik 2-regjeringen.

Ingvild Husby Halderaker og Mathias Slettholm ble valgt til henholdsvis 2. og 3.-kandidat.

---

Sliter i hovedstaden

  • I Norges største by gikk KrF tilbake fra 2,4 prosents oppslutning til 1,7 ved forrige lokalvalg. Det ga KrF ett mandat i hovedstaden.
  • Heller ikke ved valget i 2015 fikk KrF mer enn en representant i Oslo bystyre. Ved valget i 2009 fikk KrF 3,0 prosent.
  • Tre målinger gjort i Oslo i år peker KrF mot en oppslutning fra 1,2 til 1,5 prosent.

---

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen er journalist i Vårt Lands kulturavdeling

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter