Nyheter

Iransk nyhetsbyrå: Norges ambassadør i Teheran kalt inn på teppet

IRAN: Norges ambassadør i Teheran ble lørdag innkalt på teppet av det iranske utenriksdepartementet, melder det iranske nyhetsbyrået Tasnim.

Også Storbritannias ambassadør til landet ble kalt inn, melder nyhetsbyrået på Twitter.

Iranske myndigheter ønsket å protestere mot det de mener er en fiendtlig holdning til Iran skapt av iranske eksil-medier.

UD opplyser til NRK at de ikke kjenner til at den norske ambassadøren er innkalt til det iranske utenriksdepartementet.

Både NRK og VG siterer Reuters på at årsaken til innkallingen er at stortingspresident Masud Gharahkhani har blandet seg inn i det de mener er interne iranske forhold.

Gharahkhani, som selv har iranske røtter, har reagert sterkt på at den 22 år gamle iranske kvinnen Mahsa Amini døde i varetekt etter å ha blitt pågrepet av iransk moralpoliti fordi hun angivelig ikke bar hijab på riktig vis.

Dødsfallet har ført til store demonstrasjoner i Iran, og flere titall demonstranter skal være drept. Det har også vært demonstrasjoner i europeiske byer, deriblant Oslo.

Gharahkhani har ifølge NRK blant annet publisert flere meldinger i sosiale medier der han støtter demonstrantene. Han har også laget en video på persisk som er blitt spredt på nettet, blant annet av BBC.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter