Nyheter

Oslo: Politiet får ikke bruke uniform i lørdagens pride

PRIDE: Lørdag inviterer Oslo Pride til regnbuetog og solidaritetsmarkering i Oslos gater. Denne gangen får ikke politiet bruke uniform i toget, slik tradisjonen har vært i en årrekke. Årsaken er sikkerhet.

Lørdag går Pride-toget som ble utsatt på grunn av skytingen den 25. juni, av stabelen i Oslo. Toget starter i bunnen av Kongens gate og vil gå forbi Rozenkrantsgate der skytingen skjedde, før det ender opp på Kontraskjæret.

– Vi inviterer alle som ønsker å vise at kjærligheten vinner – at mangfoldet er en rikdom, skriver leder Dan Bjørke på Oslo Prides nettside.

Politiets Fellesforbund har tradisjonelt hatt en egen blokk i toget hvor politifolk har deltatt i uniform. Det vil det ikke bli anledning til i lørdagens tog, melder forbundet på sine nettsider.

– Det er fortsatt forhøyet trusselberedskap i Norge, og Nasjonal ledergruppe har diskutert gjennomføring av slike arrangementer. Det må gjøres risikovurderinger i forkant av arrangementet. Det blir derfor ikke anledning til å benytte uniform, skriver Anna Holter Sollien – fagsjef for tariff og arbeidsliv i Politiets Fellesforbund.

Hun legger til at politifolk kan gå med profilerte t-skjorter fra arbeidsgiver, og at forbundet vil dele ut pride-flagg.

– Selvsagt leit

Lederen av Politiets Fellesforbund, Unn Alma Skatvold, skulle gjerne sett at situasjonen var annerledes.

PRIDE: Unn Alma Skatvold, leder i Politiets fellesforbund, skulle gjerne sett at politiet kunne bære uniform i lørdagens pride-tog.

– Det er selvsagt leit at politiet ikke kan benytte uniform i årets pride, men når trusselberedskapen i Norge fortsatt er forhøyet, så er det en fornuftig beslutning, sier hun til Vårt Land.

– Politiet skal beskytte og jobbe for mangfoldet, både i politiet og i samfunnet. Vi skal være et politi for alle, og det vil vi være med å markere førstkommende lørdag.

Skatvold opplyser at arbeidsgiver vil dele ut profilerte t-skjorter og regnbueflagg til alle som ønsker det.

Tori Aarseth

Tori Aarseth

Tori Aarseth er tilknyttet Vårt Lands nyhetsavdeling som journalist.

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter