Nyheter

Elisabeth Løland gir seg i KrF: – Tid for å gå videre

KRF: Elisabeth Løland går av som assisterende generalsekretær og sier hun ikke er kandidat til andre roller i KrF nå. Dermed forsvinner nok en nøkkelperson fra Kjell Ingolf Ropstads partiledertid.

«Tidligere i sommer meldte Geir Morten at han slutter i jobben som generalsekretær. Laget skal settes og rollene fordeles for en ny runde. Etter noen uker med tenking har jeg landet på at det også for meg er tid for å gå videre nå.»

Dette skriver Elisabeth Løland i en Facebook-status mandag morgen. Hun er takknemlig for sin tid i partiet, men takker for seg nå.

Løland gikk i november i fjor inn i den nyopprettede stillingen som assisterende generalsekretær. Fram til da hadde hun vært kommunikasjonssjef i partiet.

Stillingen som assisterende generalsekretær hadde ikke eksistert i partiet tidligere.

Lølands jobbtittel inngikk i en større endring av KrF sentrale partiapparat.

Ikke kandidat til å bli ny generalsekretær

I Facebook-statusen skriver Løland at Geir Morten Nilsens avgang som generalsekretær i juli hadde innvirkning på valget hennes om å slutte.

Begge ble ansatt mens Kjell Ingolf Ropstad var partileder. I en SMS til Vårt Land skriver Løland det var tid for å gå videre fra partiet:

«Jeg har brukt tiden etter at Geir Morten Nilsen annonserte at han skulle slutte på å tenke på hva som er rett for meg å gjøre nå. Da har jeg landet på at det er tid for meg å gå videre, og jeg er ikke kandidat til andre roller i partiet nå.»

Dermed gjør Løland det klart at hun ikke er kandidat til jobben som generalsekretær i KrF.

Ropstads nøkkelfolk slutter – Bollestad på lederjakt

Det betyr at partileder Olaug Bollestad nå må få på plass både ny generalsekretær, nestleder og assisterende generalsekretær.

Med Elisabeth Lølands avgang forsvinner nok en nøkkelperson fra Kjell Ingolf Ropstad sin tid som partileder, og fra lederlaget Geir Morten Nilsen satt sammen som generalsekretær.

Det gir Olaug Bollestad mulighet til å forme sitt «regime» og apparat som partileder. Den hodejakten er allerede i gang, kunne Vårt Land nylig avsløre.

Syversen og Løland uaktuelle – Inger Lise Hansen nevnes

Nå har både Elisabeth Løland og Hans Olav Syversen avvist overfor Vårt Land at de er aktuelle som ny generalsekretær.

Dermed står Actis-sjef og tidligere KrF-nestleder Inger Lise Hansen igjen blant navnene som nevnes hyppigst til jobben som ny generalsekretær.

Turbulent tid for KrF – Avviser at konflikt ligger bak

Ved fjorårets stortingsvalg endte KrF under sperregrensa og gjorde sitt dårligste valg på 85 år.

Kort tid etter gikk Kjell Ingolf Ropstad av som partileder etter Aftenpostens avsløringer om hans pendlerbolig og skatt. Det skjedde etter et dramatisk døgn.

Siden har det vært en turbulent periode for KrF med avganger, omrokeringer og omorganisering. Blant annet som følge av mindre statsstøtte etter krisevalget.

Elisabeth Løland avviser at det ligger til grunn noen konflikt i partiet som har gjort at hun trekker seg.

Lang fartstid i KrF: – Utrolig takknemlig

Løland har lang fartstid i partiet, Hun er tidligere leder i KrFU og har også vært rådgiver for Kjell Ingolf Ropstad i Barne- og familiedepartementet.

Hun skriver at hun er utrolig takknemlig for sin tid i KrF.

«Å som ung få lov til å oppleve at det virkelig er mulig å utgjøre en forskjell og at politikken teller – Det gjør noe med en».

Løland forteller at det viktigste hun sitter igjen med er alle møtene med mennesker:

«De jeg har jobbet sammen med, og de som på ulike måter er påvirket av beslutningene som politikerne tar».


Les mer om mer disse temaene:

Idun Kjøl Wiig

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter