Nyheter

Pilotleder i SAS: De første tomme SAS-flyene henter hjem strandede reisende i dag

STREIK: De første flyene som skal frakte hjem strandede reisende, tar av fredag, opplyser de norske SAS-flygernes leder Roger Klokset.

– De flyr tomme fly ned for å hente passasjerer på destinasjoner det er vanskelig å finne alternativ transport hjem, sier Roger Klokset til NTB.

Han sier at det hovedsakelig dreier seg om fly til ulike destinasjoner i Hellas. Ni av flyene skal frakte passasjerer til Norge, hvorav de fleste lander på Oslo lufthavn. Lørdag vil det nok gå enda flere flygninger, sier Klokset.

– I dag kan vi fly 18 fly, der vi flyr tomme fly og tar hjem reisende. I helgen flyr vi til sammen 80 fly, ca. 50 på lørdag og 30 på søndag. Det gjelder for hele Skandinavia, ikke bare Norge, opplyser pressesjef Tonje Sund i SAS til NTB.

Mandag gikk 900 SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark ut i streik etter brudd i forhandlingene med selskapets ledelse. Partene er uenige om ansettelsesforholdene etter at SAS opprettet to nye bemanningsselskap i kjølvannet av pandemien.

Torsdag sa SAS-pilotene at de var villig til å fly tomme fly til steder hvor reisende har vanskeligheter for å komme seg hjem med andre transportmidler.

Fredag er det fremdeles ikke noe kontakt mellom partene. Siden streiken startet mandag har 752 flygninger til og fra Norge blitt kansellert.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter