Nyheter

Sudans kuppmakere åpner for sivil regjering

KUPP: Sudans militære trekker seg fra forhandlingene om overgang til sivilt styre og overlater til partier og sivilsamfunnet å danne ny regjering.

Lederen for kuppmakerne i Sudan, general Abdel-Fattah Burhan, sier landets militære vil la de politiske partiene og sivilsamfunnet danne regjering. Foto: AP / NTB

Det opplyser lederen for de militære som grep makten i et kupp i oktober i fjor, og som siden har utropt seg selv til president, general Abdel Fattah al-Burhan.

Ifølge kuppgeneralen vil de militære tillate at landets «politiske og revolusjonære krefter» danner regjering. En ny militær ledelse vil ifølge ham deretter tre sammen og sørge for «sikkerhet og forsvarsoppgaver».

Kunngjøringen kommer etter måneder med demonstrasjoner mot kuppmakerne i hovedstaden Khartoum, som sikkerhetsstyrkene har slått hardt ned på. Ifølge opposisjonen er 112 mennesker drept og hundrevis såret siden årsskiftet.

Opposisjonen og sivilsamfunnet har boikottet samtalene med kuppmakerne, og i forrige måned varslet også Den afrikanske union (AU) at de gjorde det samme.


Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter