Nyheter

Stort snøskred i Loen tok minst fire biler – en mann og en baby skadd

Biler og campingvogner ble tatt av et stort snøskred i Loen i Stryn fredag. Det er foreløpig ingen som er meldt savnet eller alvorlige skadd.

En mann og et lite barn ble skadd i skredet. Ifølge Dagbladet er de to lettere skadd. Skredet ble meldt om klokken 13.30. Tre timer senere var det fortsatt for utrygt til å starte søk i skredet.

– En mann og et barn er lettere skadd. Nødetatene og frivillige er på stedet og jobber med å få oversikt på hendelsen og om det er savnede personer i skredet, skriver politiet i Vest i en pressemelding.

– Det er ingen som er meldt savnet til oss, men vi jobber fortsatt med å få avklart om det er flere der inne. Men per nå har vi ingen som er meldt savnet, sier kommunikasjonsrådgiver Anja Bakken i Hovedredningssentralen til NTB.

Hun ber folk som har vært i området melde fra hvis de er trygge, og oppfordrer folk som eventuelt ikke får kontakt med noen de vet har vært der, om å melde fra om det.

– Det er fortsatt skredfare i området. Politiet og redningsmannskaper jobber med å avklare om det er flere som er tatt, sier hun.

Alle som sto fast, skal være evakuert

Evakueringen av de som satt fast på begge sider av skredet er nå stort sett ferdig.

NRK melder at både biler og campingvogner ble tatt da skredet nådde veien. Innsatsleder Tormod Hvattum i politiet sier til Bergens Tidende at det var minst fire biler ble tatt av skredet.

Redningsleder Edvard Middelthon i Hovedredningssentralen sier til NRK at det ikke er noen som er savnet eller hardt skadd.

– Uoversiktlig

Skredet ble varslet av en forbipasserende som så det i 13.30-tiden.

– Situasjonen er per nå uoversiktlig, og politiet jobber sammen med de andre nødetatene for å skaffe oversikt over omfang og om noen er tatt av raset, skrev Vest politidistrikt i en pressemelding like før klokken 15.

Nødetatene sier det er fare for nye ras. Personalet på Kjenndalsstova bistår i redningsarbeidet.

– Vi har ikke tid til å prate nå. Vi jobber med å hjelpe de som er evakuert, sier eier av fjellstua, Ingvill Tronrud, til NRK.

Hundepatruljer på vei

Hundepatruljer ble sendt til stedet med helikopter for å gjøre søk i raset så snart det var forsvarlig for mannskapene.

Skredet gikk i et turistområde ved Loen, og nødetatene rykket ut med store ressurser. En luftambulanse fra Førde ble sendt til stedet.

Innsatsleder Hvattum sier at skredet er svært stort, og at hele fjellsiden er rensket for snø.

Stryn kommune satte krisestab og ordnet en plass der evakuerte og skadde kunne fraktes til.

– Vi har satt krisestab og prøver å skaffe oss oversikt. Nødetatene er på plass, sa Stryn-ordfører Per Kjøllesdal til NTB i 15.30-tiden.

– Vi kjenner ikke omfanget ennå og det er dårlig mobildekning i området, så det er vanskelig å få oversikt, så det er det vi jobber mest med nå, sier Kjøllesdal.

Skredet er på 400 meter

Skredet er på 400 meter og deler Kjenndalen i to. Det satt fast folk på begge sider av skredet.

– Vi er på stedet med mannskap fra Stryn og Olden. Ambulanse, politi og ressurser fra luftambulansen er der og, sier vaktkommandør Stian Kvam i 110-sentralen Vest til NTB.

– Det har vært et snøskred lenger oppe, og så har det dratt med seg forskjellige masser på vei ned, sier Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen.

Skredet gikk mellom Kjenndalsstova og Kjenndalsbreen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter