Nyheter

Én drept i kirkeskyting – pastoren grep inn

USA: En mann som begynte å skyte inne i en kirke i Orange County i Sør-California søndag, ble overmannet av kirkegjengere. En tidligere pastoren slo den bevæpnede mannen med en stol.

En mann ble drept i en skyteepisode i Geneva presbyterianske kirke i Laguna Woods i California søndag. Fire ble alvorlig såret i skytingen, ifølge politiet. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB

En mann ble skutt og drept, og fire andre ble kritisk skadd i skyteepisoden i Geneva presbyterianske kirke i byen Laguna Woods, opplyser sheriffen i Orange County.

– Fire av skuddofrene er alvorlig skadd, og en person har mindre skader. Alle ofrene er voksne og er fraktet til sykehus. Ett av ofrene døde på åstedet, melder politiet på Twitter.

De skadde er fire menn på 66, 75, 82 og 92 år og en kvinne på 86 år, alle av taiwansk opphav.

Politiet har pågrepet en asiatisk mann i 60-årene og har funnet to håndvåpen på åstedet. Motivet for skytingen er ikke klart, men etterforskere tror ikke mannen bodde i lokalmiljøet.

Mellom 30 og 40 personer var vitne til skytingen, som skjedde i 13.30-tiden lokal tid. De fleste i kirken antas å være ha taiwansk opphav, opplyser politiets talsperson.

Angrepet skjer kun 24 timer etter den mye omtalte masseskytingen i Buffalo i delstaten New York. Der ble ti personer drept, og skytingen etterforskes som hatkriminalitet.

Kjente ikke igjen mannen

Skytingen skjedde under en lunsjmottakelse til ære for en tidligere pastor i en taiwansk menighet som har gudstjenester i kirken, Billy Chang. Pastoren var på besøk fra Taiwan.

Avisen LA Times har samlet historier fra flere vitner, blant annet Jerry Chen (72), som var i et kjøkken i nærheten av åstedet.

Ifølge Chen skal medlemmer av menigheten ha ønsket skytteren velkommen før gudstjenesten begynte. Han fortalte flere at han hadde gått til gudstjeneste der ved en rekke anledninger, noe medlemmene av menigheten tvilte på da det var ingen som kjente ham igjen, ifølge Chen.

LA Times skriver gjerningsmannen skal ha begynt og skyte mens kirkegjengere stilte seg opp for å ta bilder med deres tidligere pastor.

– Jeg hørte lyden av skudd. Så hørte jeg to eller tre skudd til. Han skjøt bare tilfeldig. Jeg så noen mennesker falle ned eller havne under bordet. Jeg visste noe var galt. Jeg ringte nødnummeret, sa Chen til LA Times.

Blodhund

Pastoren grep inn

Pastoren Billy Chang skal ha vært avgjørende i å overmanne skytteren, ifølge Chen, som forteller at pastoren slo skytteren med en stol når skytteren stoppet opp for å lage våpenet. Etter det, ble skytteren angrepet av flere i menigheten.

Ifølge visesheriff Jeff Hallock, hadde kirkegjengerne bundet skytterens bein med en skjøteledning, og de hadde også tatt fra ham minst to håndvåpen.

– Personene viste et eksepsjonelt heltemot ved å gripe inn og stoppe den mistenkte. De forhindret uten tvil at flere ble drept og såret. Jeg tror jeg trygt kan si, at uten inngripenen hadde det gått mye verre, sier Hallock.

Jeff Hallock

Demokrater ber om handling

Demokratene Adam Schiff og Katie Porter, som begge representerer California i Representantens hus, har tatt til Twitter for å kommentere kirkeskytingen. Begge gjentar det som etter hvert har blitt et talepunkt for Det demokratiske partiet: At dette ikke skal bli den nye normalen.

De sikter til skyteepisoder i USA, og Schiff avslutter innlegge sitt med ordene «We. Must. Act. (Vi. Må. Handle.). Demokratene har i en lang tid ønsket og innføre strengere våpenreformer, noe de fleste republikanere er imot.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter