Nyheter

Skarp økning i angrep mot LHBTI-personer i Kamerun

HAT: Det har vært en stor oppgang i volden mot LHBTI-personer i Kamerun, drevet fram av strenge lover mot likekjønnet ekteskap, ifølge Human Rights Watch (HRW).

Bilde av et pride-flagg

Menneskerettsorganisasjonen skriver i en rapport at den kamerunske gruppa Camfaids har registrert 32 overfall mot LHBTI-personer siden nyåret, en økning på 88 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

I noen av voldsepisodene sto politifolk bak, heter det i rapporten. Den er basert på dokumenter, medisinske journaler, videoer og bilder. HRW har i arbeidet med den også intervjuet tolv mennesker, hvorav seks hadde blitt overfalt av gjenger.

Fire av dem ble pågrepet og satt i varetekt etter episodene, heter det i rapporten. Homofile relasjoner er tabubelagt eller undertrykt i flere deler av Afrika, og noen land har lover som forbyr dem med fengselsstraffer. I Kamerun er den på opptil fem år.

Loven har «skapt et klima som tillater andre kamerunere og sikkerhetsstyrker å mishandle og overfalle LHBTI-folk uten konsekvenser», ifølge Ilaria Allegrozzi, HRWs seniorforsker for Sentral-Afrika.

HRW sier de har gitt rapporten videre til flere statsråder og høytstående sikkerhetspersonell, men uten å få svar.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter