Nyheter

Sp behandler varsel mot forsvarsminister Odd Roger Enoksen

For to uker siden mottok Senterpartiet et varsel fra et tidligere partimedlem angående forsvarsminister Odd Roger Enoksen om to hendelser 20 år tilbake i tid.

Forsvarsminister Odd-Roger Enoksen reiser likevel ikke til sikkerhetskonferansen i München, som pågår i helgen. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det dreier seg om to hendelser fra henholdsvis 2000 og 2001 da Enoksen var Sp-leder, skriver NRK og TV 2.

Tidligere Sp-medlem Hilde Lengali beskriver en hendelse hvor Enoksen skal ha dyttet henne ned på en seng i et hotellrom i Bodø. Året etter skal han ha gått inn i damegarderoben på et annet hotell. Der var Lengali naken, og Enoksen kommenterte utseende hennes. I dag sier Enoksen at han ikke husker den første episoden, men at han husker den andre.

– Jeg beklager innstendig at denne episoden skjedde, og jeg synes det er synd at Hilde har gått og båret på dette i så mange år, sier han til NRK.

Lengali sier at hun sluttet i Sp på grunn av disse hendelsene, og at de har plaget henne i årevis.

– Det som har hjulpet meg med å si ifra, er metoo og filmen «Makta rår». Og Cissi Wallin-saken i Sverige, som også har gjort meg kjempeopprørt, sier hun til NRK.

Generalsekretær Knut Olsen i Sp bekrefter overfor NTB at de mottok varselet for to uker siden. Det blir nå håndtert med partiets etiske retningslinjer, forklarer han.

– Jeg ble orientert i 2017 om at det skal ha vært en hendelse mange år tilbake, men at vedkommende ønsket at dette ikke skulle behandles som en varslingssak, opplyser han til NTB.

– Det er helt avgjørende at all informasjon blir behandlet konfidensielt av oss uavhengig av hva partene i en enkeltsak mener. Hvis ikke blir terskelen for å varsle altfor høy, skriver han.

NTB har også forsøkt å få kommentar fra forsvarsministeren. Kommunikasjonssjef Ingrid Dåsnes i Forsvarsdepartementet sier at Enoksen viser til de uttalelse han har gitt til NRK og TV 2.

(©NTB)

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter