Nyheter

SV vil avvikle ekstraordinær oljeskattepakke

Med en oljebransje som går godt, mener SV det er på høy tid å avvikle oljeskattepakken som ble vedtatt for å hjelpe bransjen under koronapandemien.

– Det er galskap at vi subsidierer oljeselskapenes aktivitet akkurat nå, sier SV-topp Kari Elisabeth Kaski til Dagens Næringsliv.

Med koronakrise, nedstenging av samfunnet og stopp i etterspørselen sank oljeprisen ned i 19 dollar fatet, men nå har krigen i Ukraina sendt olje- og gassprisene til værs – og et fat nordsjøolje omsettes nå for rundt 100 dollar fatet.

Den gunstige skattepakken ble vedtatt i juni 2020 og gir utsatt skatt for oljeselskapene, i tillegg til et skattekutt på om lag ti milliarder kroner ifølge beregninger fra Finansdepartementet.

– Regjeringen bør avvikle den ekstraordinære oljeskattepakken. Det er et spørsmål om politiske valg, så vi ikke får tut og kjør i alle deler av økonomien, sier Kaski.

Ifølge statssekretær i Finansdepartementet, Erlend Grimstad (Sp), har regjeringen tatt sitt valg.

– Hovedlinjene i Solberg-regjeringens forslag til kontantstrømskatt legges til grunn, og det midlertidige petroleumsskatteregimet skal bestå slik det var tiltenkt, skriver han i en epost til avisen.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter