Nyheter

To av tre svenske IS-kvinner sluppet fri

To av de tre svenske kvinnene som mistenkes for krigsforbrytelser etter å ha kommet hjem fra Syria, er løslatt, opplyser svensk påtalemyndighet.

De tre kvinnene ankommer Sverige sammen med åtte barn torsdag. Foto: Fredrik Sandberg/TT NYHETSBYRÅN / NTB

Etterforskningen fortsetter mot alle tre, men ifølge påtalemyndigheten finnes det ikke lenger grunn til å opprettholde frihetsberøvelsen for to av dem.

Innen klokka 12 søndag skal påtalemyndigheten avgjøre om den tredje kvinnen skal begjæres varetektsfengslet.

En av kvinnene har nektet straffskyld under politiavhør, opplyser forsvareren Björn Hurtig til P4 Göteborg. Hun er i 30-årsalderen og hjemmehørende i Göteborg.

De to andre kvinnene er ifølge Göteborgs-Posten 25 og 27 år gamle og fra Stockholm. Begge innvandret til Sverige fra Somalia på 2000-tallet. Ifølge avisen er det disse som er løslatt.

De tre kvinnene har sittet fangeleiren al-Roj i de kurdiskstyrte områdene nord i Syria.

Etter å ha blitt utvist til Sverige landet de torsdag ettermiddag på Arlanda utenfor Stockholm sammen med åtte barn. Barna er blitt tatt hånd om av barnevernet.

To av barna er ifølge utenriksminister Ann Linde foreldreløse.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter