Nyheter

Britisk politiker død etter å ha blitt knivstukket

Den konservative, britiske politikeren David Amess er død etter å ha blitt knivstukket flere ganger på et velgermøte fredag.

.

Den konservative, britiske politikeren David Amess er død etter å ha blitt knivstukket flere ganger på et velgermøte fredag.

Amess (69) ble angrepet mens han befant seg i Belfairs metodistkirke i Leigh-on-Sea for å møte velgere i valgkretsen sin, melder Sky News og andre britiske medier.

Ifølge ubekreftede meldinger ble han stukket flere ganger av en mann som kom inn i lokalet. Amess fikk behandling på stedet, men livet sto ikke til å redde.

Politiet i Essex melder på Twitter at en mann ble pågrepet like etter knivstikkingen, og at ingen flere personer er etterlyst. Veier i området er sperret av.

Amess representerte valgdistriktet Southend West i Essex i Parlamentet, der han har sittet siden 1997.

David Amess var på et velgermøte i denne kirken i Essex da han ble angrepet av en mann. Amess døde kort tid etter. Foto: AP / NTB

Antiterrorpoliti

Politiets antiterrorenhet leder nå etterforskningen av drapet på den britiske konservative politikeren David Amess.

Det opplyser politisjefen i Essex, Ben-Julian Harrington, fredag kveld.

Motivet for drapet er ikke kjent, og Harrington sier etterforskningen fortsatt er i en tidlig fase.

– Det er opp til etterforskerne å finne ut om dette er en terrorhandling eller ikke, sier han.

David Amess (69) døde etter å ha blitt knivstukket på et velgermøte i Essex tidligere på fredagen. En 25 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet, og politiet mener han handlet alene.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter