Nyheter

Slik kan Støres regjering bli

STATSRÅDER: Torsdag presenterer Ap-leder Jonas Gahr Støre sin regjering. Både Ap og Sp understreker at ingenting er klart før alt er klart. Slik spekulerer ulike medier om hvem som blir statsråder:

Bildet er av Jonas Gahr Støre. Han er midt i bildet, iført dress. Han ser mot kameraet. På begge sider av bildet er det to journalister som står med ryggen til fotografen. De snakker med Støre. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

* Dagbladet melder å ha fått bekreftet fra sentralt hold at Ap får elleve statsråder, mens Senterpartiet får åtte. Én statsrådspost slankes bort – ifølge avisen er det distrikt- og digitaliseringsministeren.

* Dagens Næringsliv, VG og Aftenposten erfarer alle at Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum blir finansminister.

* DN har kilder på at Anniken Huitfeldt (Ap) blir utenriksminister.

* Ap-nestleder Hadia Tajik blir arbeids-, sosial og integreringsminister, ifølge DNs kilder.

* Tonje Brenna (Ap) blir kunnskapsminister, ifølge DN.

* Ifølge samme avisAnette Trettebergstuen (Ap) kulturminister, mens Espen Barth Eide (Ap) blir miljø- og klimaminister.

* Ifølge VGs opplysninger blir Ingvild Kjerkol (Ap) helseminister.

* Dagbladet erfarer at Ap-nestleder Bjørnar Skjæran blir fiskeriminister.

* Sps 2. nestleder Anne Beate Tvinnereim (Sp) blir bistandsminister, ifølge Aftenposten.

* Samme avis skriver at Bjørn Arild Gram (Sp), styreleder i KS, blir kommunalminister.

* Aftenposten skriver at 1. nestleder Ola Borten Moe (Sp) også blir statsråd, men får ikke bekreftet hvilken post han får. Borten Moe er av flere blitt nevnt som forsvarsminister, men Aftenposten har kilder på at han likevel ikke skal få denne posten. Sps Emilie Mehl skal også bli statsråd, ifølge Aftenposten, men det er ikke bekreftet hvilken post.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter