Nyheter

Löfven: Antisemittismen øker

SVERIGE: Utsendinger og organisasjoner fra hele verden er samlet i Malmö til en konferanse om holocaust og bekjempelse av antisemittisme.


Statsminister Stefan Löfven varslet sin avgang i en tale på Runö kursgård i Åkersberga søndag.
Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB

– En stor dag. Dette er også personlig viktig for meg, sa statsminister Stefan Löfven da han åpnet Forum on Holocaust Remembrance and Combating Antisemitism (ReAct).

Ønsker konkrete tiltak

– Vi må aldri glemme holocaust, understreket den svenske statsministeren, som ga uttrykk for håp om at konferansen i Malmö vil resultere i konkrete tiltak for å bekjempe rasisme og antisemittisme.

– Verden over opplever vi antisemittisme, og siden 2019 har vi sett at den øker. Vi må gjøre det vi kan for å bekjempe dette, og det er derfor vi er her, sa Löfven.

Fire tema

Malmö-konferansen tar for seg fire tema: Minnet om holocaust, opplæring om holocaust, antisemittisme i sosiale medier, og kamp mot antisemittisme og andre former for rasisme.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter