Nyheter

Youtube fjerner kontoer som sprer feilinformasjon om vaksiner

Youtube kunngjør at selskapet umiddelbart vil fjerne uriktige påstander, feilinformasjon og konspirasjonsteorier om vaksinering.

EU-domstolen sier YouTube i utgangspunktet ikke har ansvaret dersom brukerne bryter opphavsretten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Det kommer et døgn etter at de blokkerte og fjernet den tyskspråklige utgaven av den statsfinansierte russiske kanalen RT. De ble utestengt for å ha brutt retningslinjene til Youtube om feilinformasjon om pandemien.

Helsemyndighetene i mange land har den siste tiden slitt med å slå tilbake mot en jevn strøm av feilinformasjon på internett om koronavaksinene.

YouTubes nye regler går nå ut på å fjerne og blokkere feilinformasjon om alle vaksiner som har blitt offisielt godkjent av helsemyndigheter, slik som Verdens helseorganisasjon (WHO).

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter