Nyheter

Dette er partilederen KrFU ønsker seg

KRF: Dag-Inge Ulstein er den som nå bør ta over som partileder i KrF, mener Kristelig Folkepartis Ungdom.

Tirsdag var landsstyret i ungdomspartiet samlet til ekstraordinært møte, for å avgjøre hvem de nå vil peke på som sin foretrukne lederkandidat i partiet.

– Vi er opptatt av at partiet nå må vise at vi har en bred profil som kan treffe flere unge, og flere unge kristne. Det tror vi Dag-Inge Ulstein er rett person til å gjøre, sier Hilde Alice Skåra Gunvaldsen, som er sentralstyremedlem i KrFU.

Gunvaldsen forteller at KrFU nå er opptatt av at prosessen fram mot valg av ny leder må være godt forankret i partiet lokalt. Samtidig understreker hun at valgkommiteen må få et tydelig mandat, som gir dem arbeidsro fram mot et ekstraordinært landsmøte med ledervalg innen året er omme. KrFU har en representant i partiets valgkommité: Det er ungdomspartiets leder Edel-Marie Haukland.

– Dag-Inge Ulstein er en nytenkende og svært dyktig politiker. Som statsråd har han vokst voldsomt. Og han har også gjort det godt i valget, sier Gunvaldsen.

– Hva om det nå blir Bollestad som blir partiets nye leder?

– Hun er også en dyktig politiker, og det kan også bli veldig bra. Men når vi nå skal mene noe om denne saken, velger vi å velgtlegge Ulsteins kvaliteter.

Kvinneorganisasjon peker på Bollestad

Tidligere har KrFs kvinneorganisasjon meldt at de mener det igjen er på tide med en kvinne som leder.

– Vi tok en diskusjon og er enige om Olaug Bollestad. Vi mener hun er den beste, sier Mariam Rapp, som leder KrF Kvinner, til Aftenposten.

– At hun er kvinne er ikke et minus. Hun har et kvinneperspektiv med seg, i kraft av å være sykepleier. Hun har et levd liv, sier Rapp til avisa.

Fra fredag leder Bollestad partiet

Ropstad vil sitte som leder i KrF fram til fredag, da han vil fratre vervet i forbindelse med et landsstyremøte. Fra samme tidspunkt vil nestleder Olaug Bollestad tre inn som fungerende partileder.

Dette skjer etter at Ropstad lørdag kunngjorde at han trekker seg som både barne- og familieminister og KrF-leder etter avsløringen om at han hadde gått aktivt inn for å betale mindre skatt i forbindelse med pendlerboligen i Oslo.

Flere i partiet har tatt til orde for at partiets nye leder bør være en som sitter på stortinget: Det betyr at Olaug Bollestad og Dag Inge Ulstein er de to som nå er klare kandidater til ledervervet.

Også ny innstilling til leder for ungdomspartiet

På tirsdagens møte i KrFU ble det også klart at Hadle Rasmus Bjuland fra Rogaland er innstilt som ny leder for KrFU.

I en pressemelding skriver KrFU at Bjuland ble aktiv i KrFU i 2014. Han har erfaring fra lokallag, fylkeslag og sentralstyret, og de siste to årene som 1. nestleder for ungdomspartiet.

Han har også erfaring som kommunikasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe og 2. kandidat for KrF i Rogaland ved årets stortingsvalg.

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter