Nyheter

Paven og andre kirkeledere ber om klima-handling

KLIMA: Pave Frans, patriark Bartolomeus I og erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, er bekymret for planetens fremtid. De ber om handling.

Pave Frans (i midten), patriark Bartolomeus I (til venstre) og erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby uttrykker bekymring over klimakrisen i en samlet uttalelse. Arkivfoto: Tiziana Fabi / AP / NTB

I en samlet uttalelse, publisert av Vatikanet tirsdag, oppfordrer lederne for de katolske, ortodokse og anglikanske kirkene folk om «å lytte til jordens skrik».

De understreker at dette er første gang de tre føler seg tvunget til å ta opp hvor presserende klimakrisen og dens konsekvenser for fattigdom er.

Kirkelederne «oppfordrer alle, uansett tro og livssyn, om å prøve å lytte til planetens skrik», og ber folk tenke etter hva slags verden man etterlater fremtidige generasjoner.

Uttalelsen kommer i forkant av klimatoppmøtet COP26 i Glasgow i Skottland i november. Der skal verdens toppledere delta, og etter planen ønsker også paven å være med på møtet.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter