Nyheter

20.000 afghanske tolker ber om asyl i USA

Om lag 20.000 afghanere som jobbet som tolker for USA i krigen i Afghanistan, ber om asyl, opplyser Det hvite hus.

Afghanske tolker som jobbet for USA i krigen i Afghanistan, trues av Taliban. Om lag 20.000 tolker kan få innvilget asyl, ifølge Det hvite hus. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Alle jobbet som tolker for det amerikanske forsvaret eller andre enheter og er truet av Taliban, opplyser Det hvite hus’ talskvinne Jen Psaki.

USA vurderer også å behandle søknadene til tolkenes familier, sier Psaki uten å spesifisere hvor mange familiemedlemmer som kan få innvilget asyl.

Evakuering av tolkene og deres familier starter neste måned, og ifølge et estimat kan omtrent 100.000 bli hentet til USA.

Tolkene som blir klargjort for evakuering, er de som allerede har sendt inn søknad via den særskilte visumordningen for irakiske og afghanske oversettere og tolker.

Psaki sier at de som har fullført sikkerhetsklareringen, midlertidig plasseres på en amerikansk militærbase.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter