Nyheter

Mann i 30-årene siktet for brannstiftelse i Randaberg – løslatt fra varetekt

En mann i 30-årene er siktet for å stå bak én av flere branner i Randaberg og Kvernevik den siste tiden. Mannen ble mandag løslatt.

?

Mannen er ikke fremstilt for varetektsfengsling og ble løslatt mandag ettermiddag, skriver  NRK.

Politiet mistenker mannen for å ha stått bak brannen blant annet som følge av bilder fra videoovervåking, opplyser politijurist Marita Hagen.

Den siktede erkjenner ikke straffskyld, opplyser han forsvarer, advokat Anne Kroken, til kanalen.

– Han avviser at han har noe med dette å gjøre i det hele tatt, sier Kroken.

Bedehus ble totalskadd

Mannen ble pågrepet fredag, melder  Stavanger Aftenblad. Han er siktet for å stå bak brannen i en innbytterboks ved fotballbanen på Harestad i Randaberg. Brannen fant sted 26. juni.

I alt etterforsker politiet seks branner mellom 15. juni og 4. juli. Blant annet brant det i en speiderhytte ved Hålandsvatnet 15. juni, i en arbeidsbrakke ved kommunehuset i Randaberg den 24. juni, og i en gapahuk på Harestadmyrå i samme kommune den 26. juni.

I tillegg brant det i Solheim bedehus på Kvernevik 4. juli.

– I går fikk vi se innsiden av bedehuset. Det er helt totalskadd. Det føles helt unødvendig, sa styreleder i Solheim bedehus Jon Håvard Gundersen, til Vårt Land 6. juli.

Tilbakeholdne med informasjon

Politiet jakter én eller flere brannstiftere. I en pressemelding understreker de at mannen kun er siktet for ett tilfelle.

– Han er siktet for skadeverk i forbindelse med en brann i Randaberg. Mannen er avhørt, men vi ønsker ikke å gå i detalj på hva han har forklart, sier politiadvokat Marita Hagen.

Politiet er foreløpig tilbakeholdne med informasjon av hensyn til etterforskningen.

– Vi har tidligere sagt at vi ser brannene i sammenheng, men vi kan ikke utelukke at det her blir flere pågripelser, sier Hagen.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter