Nyheter

Mann i 30-årene siktet for brannstiftelse i Randaberg – løslatt fra varetekt

En mann i 30-årene er siktet for å stå bak én av flere branner i Randaberg og Kvernevik den siste tiden. Mannen ble mandag løslatt.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Mannen er ikke fremstilt for varetektsfengsling og ble løslatt mandag ettermiddag, skriver  NRK.

Politiet mistenker mannen for å ha stått bak brannen blant annet som følge av bilder fra videoovervåking, opplyser politijurist Marita Hagen.

Den siktede erkjenner ikke straffskyld, opplyser han forsvarer, advokat Anne Kroken, til kanalen.

– Han avviser at han har noe med dette å gjøre i det hele tatt, sier Kroken.

Bedehus ble totalskadd

Mannen ble pågrepet fredag, melder  Stavanger Aftenblad. Han er siktet for å stå bak brannen i en innbytterboks ved fotballbanen på Harestad i Randaberg. Brannen fant sted 26. juni.

I alt etterforsker politiet seks branner mellom 15. juni og 4. juli. Blant annet brant det i en speiderhytte ved Hålandsvatnet 15. juni, i en arbeidsbrakke ved kommunehuset i Randaberg den 24. juni, og i en gapahuk på Harestadmyrå i samme kommune den 26. juni.

I tillegg brant det i Solheim bedehus på Kvernevik 4. juli.

– I går fikk vi se innsiden av bedehuset. Det er helt totalskadd. Det føles helt unødvendig, sa styreleder i Solheim bedehus Jon Håvard Gundersen, til Vårt Land 6. juli.

Tilbakeholdne med informasjon

Politiet jakter én eller flere brannstiftere. I en pressemelding understreker de at mannen kun er siktet for ett tilfelle.

– Han er siktet for skadeverk i forbindelse med en brann i Randaberg. Mannen er avhørt, men vi ønsker ikke å gå i detalj på hva han har forklart, sier politiadvokat Marita Hagen.

Politiet er foreløpig tilbakeholdne med informasjon av hensyn til etterforskningen.

– Vi har tidligere sagt at vi ser brannene i sammenheng, men vi kan ikke utelukke at det her blir flere pågripelser, sier Hagen.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter