Nyheter

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark ber om unnskyldning til AUF etter 22. juli

22. JULI: Unge Venstre-lederen beklager for at AUF måtte stå alene i etterkant av terrorangrepene 22. juli. – Prisverdig, sier AUF-leder Astrid Hoem.

I et innlegg i Vårt Lands debattserie «10 år siden terroren 22. juli», skriver Unge Venstre-leder Sondere Hansmark at han beklager for at Arbeiderpartiets Ungdomsfylking (AUF) «har stått aleine i en kamp vi burde kjempet sammen med dem».

Innlegget har blitt delt mye på sosiale medier, hvorav flere AUF-ere takker Hansmark for at han setter ord på noe mange kan kjenne seg igjen i.

– Det er et veldig fint og sterkt innlegg Sondre i Unge Venstre har skrevet, og samtidig prisverdig at han sier unnskyld, sier leder Astrid Hoem i AUF til VG.

Hun forteller til avisen at hun setter pris på ordene fra Unge venstre-lederen.

– Det er mange AUF-ere som har følt seg veldig alene i debatten i de ti årene som er gått etter 22. juli 2011. Derfor er det så godt å se fra en kollega at han har observert dette – og tar det innover seg, sier hun.

Berøringsangst for å snakke om 22. juli

Hansmark skriver at han, som mange andre, har hatt berøringsangst for å diskutere terrorangrepene 22. juli 2011. Hoem forteller til VG at hun har forståelse for dette:

– Jeg har kjent på den selv – i en slags redsel for kun å bli definert av 22. juli. Vi har også vært redde for å skape et A- og B-lag i AUF ut fra hvem som var der- og ikke var der, sier hun til VG.

«I årene etter 22. juli har vi manglet et oppgjør mot høyreekstremismen. AUF er blant dem som har gjort en heltemodig innsats for å ta diskusjonen og oppgjøret, men altfor ofte blir det møtt med mistenkeliggjøring om politisk opportunisme og anklager om å dra et visst kort», skriver Hansmark

AUF har nylig etterlyst et oppgjør etter terrorangrepene, der de vil snakke mer om hva i den offentlige samtalen som nører oppunder og bidrar til ekstremisme. Hansmark mener det har skapt et større rom for å uttale seg om 22. juli.


Idun Kjøl Wiig

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter