Nyheter

Sultestreikende konvertitt innlagt på sykehus

INNLAGT: Etter 38 dagers sultestreik ble den iranske konvertitten Mehdireza Kabiraiasl i går innlagt på sykehus for intravenøs næring. Han tror han skal returneres til Trandum i dag, skriver konvertittens støttegruppe.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

– No har dei tatt helsa hans på alvor, skriver Anne Sofie Nergård Uthaug til Vårt Land. Hun er aktiv i konvertittens støttegruppe på Facebook.

Mehdireza Kabiriasl er internert på politiets utlendingsinternat på Trandum for å returneres til Iran. På Trandum har konvertitten sultestreiket i 38 dager. Som følge besvimer han og faller ofte, skrev Vårt Land tidligere i sommer.

Legevakt

Lørdag den 3. juli ble iraneren sendt til legevakten. Der måtte han holdes våken hele natten, men han ble returnert til Trandum på søndag, skriver Nergård Uthaug.

På søndag falt han igjen og ble sendt til Aker sykehus, fortsetter hun. Støttespilleren har snakket med Kabiriasl i dag, mandag, mens han var på sykehuset.

På sykehuset fikk konvertitten intravenøs næring og ble sjekket for hjerteproblemer, forteller hun. Han tror at han blir sendt tilbake til Trandum innen kort tid, opplyser Nergård Uthaug.

---

Kabiriasls sak

  • Mehdireza Kabiriasl kom til Norge i 2016, og søkte asyl.
  • Han konverterte til kristendommen og ble døpt i september 2019.
  • Hans asylsøknad ble avslått av UNE i desember 2019. UNE fikk medhold i Oslo tingrett i juni 2021.
  • Kabiriasl er internert på Trandum. Der har han sultestreiket i 40 dager.

---

Han vurderer nå å avslutte sultestreiken, tilføyer hun.

I mellomtiden arbeider konvertittens advokat med å anke asylavslaget i lagmannsretten. Advokat Arild Humlen begjærer også at UNE utsetter Kabiriasls retur fram til anken er behandlet.Joanna Martina Bauer

Joanna Bauer har vært tilknyttet Vårt Land som journalist i nyhetsavdelingen.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter