Nyheter

Ris kirke holder åpent etter tragedien i Hareid søndag

HAREID: Det var søstrene Benedicte Myrset (18) og Viktoria Myrset (12) som omkom etter et lynnedslag i Møre og Romsdal søndag, melder NTB. – Vi vil legge til rette for at alle får sørget på sin måte, sier sokneprest i Ris kirke, Jan-Erik Heffermehl.

ÅPEN KIRKE: Ris kirke i Oslo holder åpent fra kl 18 i kveld, etter ulykken i Hareid søndag.

Det var søstrene Benedicte og Viktoria Myrset på 18 og 12 år som omkom etter et lynnedslag på Melshornet i Hareid søndag ettermiddag. Navnene er frigitt i samråd med de pårørende, skriver Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding mandag formiddag.

Ifølge ordfører Bernt Brandal i Hareid kommune hadde søstrene tilknytning til Hareid-området, og var på ferie der. Til Dagbladet sier han at samfunnet på Hareid er preget av den dypt tragiske hendelsen søndag.

Det var i 17-tiden at lynet slo ned i turfølget på tre ved toppen av fjellet Melshornet i Hareid like utenfor Ålesund. De to søstrene på 12 og 18 år var døde da redningsmannskapene fant dem. Det var tre søstre i turfølget som ble truffet av lynet. Den tredje er hardt skadd, og var mandag innlagt på Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Åpen kirke

– Det vil bli mulighet for å tenne lys, prate med oss i menigheten, bydelens kriseteam eller representanter fra de ulike skolene som er involvert, forteller Heffermehl.

Ris kirke holder mandag kveld åpent fra klokka 18 for alle. Heffermehl forteller at det er Ris kirkes oppgave å legge forholdene til rette slik at alle kan få gitt uttrykk for sin egen sorg, enten det er gjennom ord, stillhet eller å tenne lys.

– Lokalsamfunnet synes dette er veldig tungt. Dette er en vond og tragisk ulykke, og det er mange som kjenner på et dypt savn etter det som hendte søndag.

Benedicte Myrset gikk på Ullern videregående skole i Oslo. Rektor Torill Røeggen sier til Avisa Oslo at skolen nå forsøker å få åpnet for elever som vil snakke med noen, og at det vil avholdes en minnestund etter ferien.
Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter