Nyheter

To av Norges rikeste menn gir en million hver i valgkampstøtte til KrF

KRF: Christen Sveaas og Stein Erik Hagen gir partiet en million hver i håp om å sikre gjenvalg for statsminister Erna Solberg, skriver Dagen.

– Det har nå blitt ro i partiet, og det er solid forankret på borgerlig side, sier investor Christen Sveaas til Dagen.

Dette er grunnen han oppgir til hvorfor han for første gang gir pengegaver til KrF. Pengene gir han sammen med milliardær Stein Erik Hagen. Begge håper bidragene kan hjelpe statsminister Erna Solberg og den borgerlige regjeringen å bli gjenvalgt.

– KrF er en viktig del av den borgerlige regjeringen, og vi ønsker å bidra til at den kan fortsette sitt gode arbeid også etter valget, skriver Sveaas i en e-post til Dagen.

Minst valgkampbidrag av alle

Tall fra gaveregisteret partifinansiering.no viser at KrF kan ha godt av en økonomisk innsprøyting før det kommende valget. Denne uken har det bare kommet inn 75.000 kroner i valgkampbidrag, noe som er dårligst av alle stortingspartiene. Bortsett fra Hagen og Sveaas, er det kun to eiendomsselskaper i Kristiansand som har gitt enkeltgaver på over 10.000 kroner.

Lave gaveinntekter var også et tema for KrF før kommunevalget i 2019, og Hagen endte opp med å gi en million kroner til partiet da også. Mangelen på økonomiske støttespillere sendte KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ut i sosiale medier for å be om milde gaver:

«Klar for å bli med å støtte KrF? Arbeiderpartiet får mange millioner fra LO. Dersom du vil støtte oss, kan du gi en gave på Vipps (...). Vi er takknemlige for hver krone!»

Da Vårt Land spurte Ropstad om hvorfor KrF ikke får pengegaver slik de andre partiene får, svarte han følgende:

– Jeg har tro på at det vil komme, men det må arbeides systematisk med dette.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad i en pause under KrFs landsmøte i helgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Partiets største reklamekampanje

KrFs generalsekretær er fornøyd med milliongavene.

– Valgkampen blir jo drevet fra mange hold, så disse millionene betyr at vi kan få en ekstra synlighet, sier Nilsen til Dagen.

Pengene skal brukes til å lage KrFs dyreste reklamekampanje noensinne. Nilsen vil ikke gi mange detaljer på hva reklamene vil handle om, men sier den skal få fram at det kommende valget handler om «andre verdier» enn økonomisk politikk.

Tidligere har Ropstad varslet at KrF i valgkampen er særlig opptatt av nye satsinger overfor familier og overfor eldre. Men abortsaken vil i tillegg bli – som han uttrykker det: «En påminnelse for velgerne om at KrF trengs».

Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter