Nyheter

Innbyggerne i Texas-by stemte for å forby abort

Innbyggerne i byen Lubbock i Texas har stemt for å forby abort i en folkeavstemning. Avgjørelsen vil trolig føre til langvarig kamp i rettssystemet.

Kathy Calver cheers for a speaker as she and other anti-abortion activists rally on the steps of the Texas Capitol to condemn the use in medical research of tissue samples obtained from aborted fetuses, Tuesday, July 28, 2015, in Austin, Texas. (AP Photo/Eric Gay)

Politikerne i Lubbock hadde egentlig avvist lovforslaget fordi de mente det vil binde byen til en dyr rettsstrid. Søndag stemte 62 prosent i en folkeavstemning for å innføre forbudet likevel.

Saken vil trolig bli tatt til retten av motstandere som mener forbudet strider med grunnloven. Det skjer mens flere byer og delstater kontrollert av Republikanerne har vedtatt innskrenkinger i abortrettighetene i håp om at en rettsstrid vil ende med at høyesterett omgjør abortvedtaket i 1973, som har åpnet for lovlig abort i USA.

I 2019 gikk den lille byen Mineral Wells i Texas vekk fra et lignende abortforbud etter advarsler fra menneskerettsgrupper.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter