Nyheter

Kun korona-immune pilegrimer får komme til Mekka

HELLIG BY; Bare pilegrimer som antas å være immune mot korona, får besøke Mekka i forbindelse med ramadan, har myndighetene i Saudi-Arabia vedtatt.

Dermed er det kun fullvaksinerte, personer som har fått første vaksinedose i løpet av de to siste ukene før besøket, og personer som har blitt friske etter virusinfeksjon, som i år får besøke hovedmoskeen i muslimenes hellige by Mekka.

Saudiske myndigheter sier i en kunngjøring at restriksjonene gjelder fra starten av fastemåneden ramadan, som begynner i midten av april, men spesifiserte ikke hvor lenge det skal gjelde.

Samtidig har Saudi-Arabia registrert nesten 400.000 koronainfeksjoner og rundt 6.700 dødsfall. Rundt fem millioner vaksinedoser er så langt satt i landet, som har 34 millioner innbyggere.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter