Nyheter

En liten gruppe kristenkonservative kan ha betydd mye for USA-valget

I noen delstater har hver tiende «evangelikale» velger vendt ryggen til Donald Trump. Det kan være en av flere grunner til Joe Bidens seier, kan du høre i Vårt Lands nye podkast.

– Gud vet at nasjonen vår trenger å bli leget akkurat nå. Vi er dypt og bittert splittet, sier historieprofessoren Randall Balmer i podkasten «God bless America».

I tillegg til å være ekspert på religionshistorie i USA, er han selv evangelikal kristen. Hans trosfeller har de siste tiårene vært svært lojale mot det republikanske partiet. Noen av dem bestrider nå valgresultatet, og kaller på ånder for å gi Donald Trump seieren.

Men Balmer er en av dem som stemte på Joe Biden.

– Å reparere skadene Trump etterlater seg, kommer til å bli en enorm oppgave, forteller han i Vårt Lands podkast.

Hvordan kunne det skje?

Sammen med USA-ekspert Hilde Løvdal Stephens ser vi nærmere på gruppen Randall Balmer hører til: De kristenkonservative som har vendt ryggen til Trump og republikanerne – ihvertfall i dette valget.

De kan ha vært med på å påvirke resultatet, og hvem som ble USAs neste president.

Men hvorfor valgte disse som de gjorde? Hva har endret seg, som gjør at kristenstøtten til Trump har gått ned ti prosent flere steder?

Få svaret her:

Du finner også episoden på:

Spotify

Itunes

Google

Podbean

Mer om det amerikanske valget:

• «Hvordan kunne et flertall av evangelikale kristne støtte Trump?»

Pastor mener Gud kan bruke hvem som helst, og stemmer på Trump

• Evangelikale latino-velgere hjalp Trump i Florida

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter