Kirke

Tungetale for Trump. Hans åndelige rådgiver kaller motstanderne «demoniske»

Et videoklipp av en preken fra Donald Trumps åndelige veileder, Paula White, har gått viralt de siste dagene. I et forsøk på å få Trump gjenvalgt, sier hun blant annet at kreftene som jobber imot Trump må bli «revet ned i Jesu navn».

– Demoniske nettverk på høyt nivå – la de bli revet ned i Jesu navn.

Slik innledet megakirkepastor og TV-evangelisten Paula White en preken hun holdt på fredag i et forsøk på å få president Donald Trump gjenvalgt. Videoen av prekenen har rukket å bli sett flere millioner ganger, og tusenvis har delt den på sosiale medier. I kommentarfeltene reagerer mange på Whites energiske opptreden og på flere av hennes påstander, som inkluderer at Gud har sendt engler for å få Trump gjenvalgt og at de som jobber imot ham er demoner.

White er Trumps personlige pastor og åndelige veileder, og ble med i hans administrasjon i 2019. I 2017 ble hun styreleder for Det evangelikale rådgivningsstyre til President Donald J. Trump. De arbeider for at religiøse grupper skal få et større spillerom i USAs politikk. Hun har tidligere omtalt Trump som «en angrende mann».

Evangelikale, særlig hvite, har vært en meget viktig velgergruppe for Trump. Flere av hans støttespillere, blant annet visepresident Mike Pence, tilhører kirkesamfunnet.

• LES OGSÅ: Biden lovet sin døende sønn at han skulle stille. Nå blir han USAs president

Snakket i tunger etter Bidens sene sluttspurt

Da de første resultatene kom inn på valgdagen for presidentvalget på onsdag 3. november, så det ikke så verst ut for Trump. Men etter at poststemmesedlene begynte å komme inn og bli telt opp i viktige delstater, begynte Joe Biden sakte, men sikkert og ta igjen Trumps forsprang.

Det stoppet ikke White fra å profetere Trump-seier.

– Jeg hører en lyd av seier, gjentok hun uttalige ganger fra scenekanten, mens hun la til at Gud har sagt til henne at «Det er gjort».

White har tidligere sagt at å stemme på noe annet enn Trump ville være ensbetydende med å si nei til Gud.

Nedenfor kan du se et mindre redigert klipp av prekenen publisert av Right Wing Watch, en organisasjon som sier de jobber for å avsløre aktivitetene til radikale høyrevridde politiske organisasjoner.

Biden har blitt erklært vinner, men tapte i Whites delstat

Til tross for Whites oppildnende prekener, er Biden på vei til Det hvite hus. På lørdag kveld norsk tid ble han erklært som valgvinner av alle de amerikanske mediene, inkludert konservative Fox News, etter at han ble erklært vinneren av den viktige vippestaten Pennsylvania. Internasjonale ledere har gratulert ham med seieren og folk tok til gatene i mange av de amerikanske byene for å hylle den 46. presidenten av USA.

Biden klarte imidlertid ikke å ta Whites hjemstat Florida, som sammen med Ohio, tradisjonelt anses som nøklene til å vinne presidentvalget.

Pastoren Tony Suarez mener demokratene gjorde det dårligere enn forventet i Florida, nettopp fordi de ikke tok de evangelikale stemmene på alvor - i tillegg til at velgere med latinamerikansk bakgrunn denne gangen vendte seg mer mot Trump enn tidligere.

LES MER:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke