Nyheter

Ingen flere smittet på Slottet – kongeparet fortsatt i karantene

Det er ikke oppdaget flere smittetilfeller ved Slottet etter at en ansatt fikk påvist covid-19 tidligere i uka. Kongeparet og deler av staben er i karantene.

Det ble kjent torsdag at kongeparet og 14 medarbeidere ved Det kongelige hoff er i karantene fordi en ansatt har fått påvist covid-19. Det ble da opplyst at både kong Harald og dronning Sonja skal være symptomfrie. Dronningen er i karantene på grunn av nærkontakt med den smittede personen, mens kongen er i selvpålagt isolasjon.

I en epost til NTB opplyser kommunikasjonssjef Guri Varpe status for kongehuset:

– Det er ikke oppdaget flere smittetilfeller ved Slottet. De som er i karantene får tett oppfølging. Etter råd fra lege vil de som er i karantene testes dersom de får symptomer, eller før de kommer tilbake til jobb, sier hun.

Kong Harald gjennomfører sine oppdrag via telefon, mens kronprins Haakon tar over noen av postene som må gjøres på Slottet.

Kongehusets offisielle program blir fortløpende oppdatert når det kommer endringer som følge av situasjonen. På mandag skulle kongen opprinnelig hatt tre audienser. Nå vil i stedet kronprins Haakon motta sjefen for Heimevernet i audiens mandag formiddag, mens audienser med mottakere av kongens fortjenstmedaljer er utsatt.

Kongen står oppført med oppdrag på Slottet 30. november, inntil det skal han jobbe fra selvpålagt karantene.

• LES MER:
• Leif Hafnor havnet tilfeldig midt blant Utøya-ofrene. Tragedien lærte presten en lekse om å lytte
«Prestar som ikkje vil samarbeide med kvinnelege kollegaer, bør lese Bibelen på nytt», skriv Alf Kjetil Walgermo

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter