Nyheter

Sak mot Sian-lederen henlagt i Kristiansand

Anmeldelsen mot Sian-leder Lars Thorsen etter en appell i Kristiansand i 2019 er henlagt. Han er tidligere dømt i en lignende sak i Oslo.

Kristiansand 20191116. 
Sians frontfigur Arne Tumyr kastet koranen under Sians demonstrasjon på Torvet i Kristiansand. Det førte til basketak mellom demonstranter og politi da noen brant deler av en bok. Sian-leder Lars Thorsen under arrangementet.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Høsten 2019 ble Thorsen anmeldt av Muslimsk Råd Agder for å ha kalt muslimer «seksualpredatorer» og «morderzombier», skriver NRK.

– Vi er skuffet og reagerer på at politijurister i Kristiansand tolker hatefulle ytringer annerledes enn politijurister i Oslo, sier imam Akmal Ali i MRA.

Lars Thorsen ble i fjor dømt for ytringer om at muslimer er «en trussel mot rikets sikkerhet», og at de «må deporteres eller interneres på livstid». Ifølge Oslo tingrett var dette en grov krenkelse av menneskeverdet.

Thorsen sier selv han ikke forstår at ytringene oppfattes som hatefulle og mener folk ikke tåler å høre noenting.

– Når politiet sier at det ikke er noe straffbart forhold, så må vi gå ut fra at de har rett i det, sier Thorsen til NRK om henleggelsen.

LES OGSÅ:

«NRK lot Sians leder sjikanere og ærekrenke meg og alle andre muslimer»

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter