Nyheter

Færre tar abort under koronapandemien

Fra mai til august i år var det rundt 200 færre aborter per måned enn i samme periode i årene fra 2016 til 2019, viser foreløpige tall fra FHI.

Oslo  20190117.
Illustrasjonsbilder, Kvinne med graviditettester som er positiv. Modellklarert 
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Det har de siste årene vært en nedgang i antallet aborter i Norge, men fra mai til august i år har nedgangen vært spesielt stor, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttets abortregister.

Mellom mai og august i år ble det gjennomført mellom 811 og 844 aborter i måneden, mens det i samme periode i fjor ble gjennomført mellom 947 og 1.092 aborter i måneden.

– Vi vet ikke om dette betyr at folk har hatt mindre seksuell kontakt, og at det derfor er færre uønskede svangerskap, eller om flere ønsker å få barn, sier overlege Mette Løkeland i Abortregisteret.

Løkeland understreker at aborter kommer inn under akutt helsehjelp, og at abortene dermed ikke ble rammet av nedstengingen av den ordinære aktiviteten på sykehusene i mars og april.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter