«GOD BLESS AMERICA»

Bli bedre kjent med de kristne demokratene i USA

Kristne ser ulikt på verdispørsmål når de velger parti. Hvorfor er forskjellene så store? Bli klokere av ukens podkast-episode.

1 av 2

Visste du at der to tredjedeler av evangelikale leser Bibelen bokstavelig, gjør kun tjue prosent av de hvite ikke-evangelikale protestantene det? Er dette noe av grunnen til at de to gruppene stemmer forskjellig? Det er i hvert fall slik at mens de evangelikale i all hovedsak stemmer på republikanerne, er de øvrige hvite protestantene mer delt i hvem de stemmer på.

Kristne velgere. I denne ukens episode av Vårt Lands podkast God Bless America møter du de hvite protestantene som stemmer demokratisk og også de svarte historiske kirkene. Du finner episoden under.

Podkastserien, som ledes av religionsjournalist Ruth Einervoll Nilsen og USA-kommentator og -journalist Une Bratberg, tar for seg forskjellige kristne velgergrupper i USA i ukene fram mot presidentvalget. Ukens episode handler om svarte og hvite protestanter.

Kristne demokrater. I ukens podkast-episode møter du blant andre ekteparet Bernie og Keels Jorn, som skal stemme på Joe Biden.

– Det er interessant å se folk som er kristne akseptere Trump, når de normalt ville vært imot mye av det han spyr ut – og å se religiøse grupper støtte ham, selv om han snakker om så ukristne tanker, sier sykehuspresten Bernie Jorn i ukens episode.

USA-ekspert Hilde Restad forklarer også at dette er en del av den amerikanske befolkningen hvor bevisstheten rundt racial justice («raserettferdighet») har økt mye den seneste tiden.

• LES FLERE SAKER I VÅRT LANDS SERIE OM AMERIKANSKE KRISTENVELGERE:
Kato­likker: For David ­Rodriguez handler valget mest av alt om å verne om familien
Evangelikale: Peter Ernst støtte til Trump handler om langt mer enn abortsaken
Svarte protestanter: For Yoanne er likeverd viktigst, ikke abort

• HØR FLERE EPISODER AV GOD BLESS AMERICA HER:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter