Nyheter

Kina og Vatikanet forlenger avtale om biskoputnevnelser

Kina og Vatikanet har fornyet en avtale som gir begge parter innflytelse i utnevnelsen av katolske biskoper på det kinesiske fastlandet.

Det opplyser det kinesiske utenriksdepartementet torsdag.

Avtalen ble inngått i 2018 og betyr at både paven og kommunistpartiet er med på å bestemme hvem som blir kinesiske biskoper.

Kina og Vatikanet brukte flere år på å forhandle fram avtalen, som førte til en viss forsoning etter at Kina kuttet alle diplomatiske bånd med paven i 1951.

Vatikanstaten har offisielt anerkjent Taiwan som et selvstendig land, noe som Kina oppfatter som en provokasjon ettersom myndighetene i Beijing mener at territoriet er en del av Kina som de ønsker å gjenerobre.

Det bor om lag 12 millioner katolikker i Kina, og konflikten har ført til at de er splittet mellom en statsdrevet organisasjon som ikke anerkjenner pavens autoritet og ulovlige undergrunnskirker som er lojale mot paven.

LES OGSÅ: 

• «Psykologiseringen over homofiles legning slår meg som dypt umoralsk»

• Skeiv Ungdom: – Hvor er nestekjærligheten, KrFU? Vi kan gi dere svar om kjønnsidentitet

• Katolikkene skal bli grønnere og mer etiske

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter