03 December 2020Nyheter

Korona-alarm etter kirkesamling - flere eldre i karantene

Etter et møte i Gulset kirke i Skien for to uker siden ble det påvist koronasmitte. Det medførte til at alle deltakerne måtte i karantene, skriver Varden.

Det gikk åtte dager fra møtet fant sted til deltakerne fikk beskjed om at en av deltakerene hadde fått påvist korona-smitte. På den tiden kan flere av besøksvennene ha besøkt andre mennesker i risikogruppen, skriver avisen Varden.

– Dette kunne blitt ille. På de dagene kunne jeg potensielt ha smittet veldig mange mennesker, sier en deltaker Varden har snakket med.

Ifølge deltakeren skal det være snakk om 14 eller 15 eldre mennesker som måtte i karantene etter møtet. Det skal ha vært flere eldre frivillige på møtet, og det var besøkstjenesten i Gulset og Skotfoss menighet og Skien menighet som var ansvarlig for arrangementet.

Sokneprest i Gulset og Skotfoss menighet, Bjarte Tysvær, bekrefter at møtet fant sted i et av kirkens møterom og at flere ble satt i karantene. Alle deltakerne ble testet, og ingen flere skal ha fått positive svar.

– Sånn sett viser jo det at smittevernrutinene våre fungerer, sier sokneprest Bjarte Tysvær til Varden.

Kommunen ønsker ikke å kommentere denne enkeltsaken overfor Varden.

Les også: 

Visjon Norge har fått avslag på klage: Må ut med 250.000 kroner

• Er det mulig å ha rasisme i bistandsbransjen, som vier sin eksistens til å bedre livsvilkårene for (stort sett) melaninrike mennesker? Vent litt, kanskje nettopp det er problemet.

---

Fakta:

---

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter