Nyheter

Utdanningsdirektoratet med koronatilsyn på kristen privatskole

Utdanningsdirektoratet skal utføre koronatilsyn ved fire privatskoler i Bergen, Trondheim, Skien og Haugesund. En av dem er Grenland Kristne skole i Skien.

Oslo  20170130.
Utdanningsdirektoratet i Oslo.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Direktoratet skal undersøke skolenes arbeid med å «planlegge for, informere om og følge med på problemstillinger som kan oppstå som følge av koronavirusutbruddet», skriver Bergensavisen.

LES OGSÅ: Ny undersøkelse: Total koronasvikt i skoletilbud til funksjonshemmede barn

De fire skolene er Steinerskolen på Paradis i Bergen, Steinerskolen på Rotvoll i Trondheim, Haugesund International School og Grenland Kristne skole i Skien, skriver avisen.

– Vi fikk beskjed i går, men jeg har ingen kommentar, sier daglig leder Bjørn Rosland Norberg ved Steinerskolen på Paradis i Bergen til BA.

En lærer og to elever på ungdomsskolen har testet positivt ved skolen, og alle elevene på åttende, niende og tiende klassetrinn i grunnskolen er satt i karantene. Det samme gjelder første trinn på videregående på skolen.

LES OGSÅ: Ungdom syns livet har blitt verre under korona

Tema for tilsynene er skolenes arbeid med å fremme helsen, miljøet og tryggheten til elevene under koronautbruddet, opplyser Utdanningsdirektoratet.

– Skolene er valgt ut på bakgrunn av en samlet risikovurdering. Dette betyr at vi velger de skolene der vi mener sannsynligheten for brudd på regelverket er størst, skriver seniorrådgiver Doris Amland i Utdanningsdirektoratet i en epost til NTB.

Skolene blir bedt om å sende inn dokumentasjon, og direktoratet har også muligheten til å besøke skolene for å snakke med elever og ansatte.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter