Nyheter

Christin Kristoffersen innstilt som ny president i Røde Kors

Arbeiderpartipolitiker Christin Kristoffersen (47) har takket ja til valgkomiteen i Røde Kors om å stille som kandidat til presidentvervet i organisasjonen.

Dersom Kristoffersen blir valgt av årsmøtet i Røde Kors som starter 4. oktober, vil hun overta vervet etter Robert Mood som allerede i mai sa han ikke ville stille på nytt når perioden hans går ut.

– Vi er svært glade for at Christin har takket ja til dette, sier valgkomiteens leder Marit Sognli Gladsø i en uttalelse lørdag.

Christin Kristoffersen har tidligere vært lokalstyreleder på Svalbard, og det var Svalbardposten som først meldte om valgkomiteens innstilling lørdag. Kristoffersen er også styreleder i Landsforeningen 1001, dager som jobber med mental helse under graviditet og fødsel. Hun er utdannet cand. polit og er gift med byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo. Hun har to voksne barn.

– En så spennende og meningsfull utfordring klarte jeg ikke å si nei til, sier Kristoffersen.

– Hvis jeg blir valgt gleder jeg meg til å jobbe sammen med- og for frivillige i hele landet og bidra til å styrke det humanitære arbeidet og frivilligheten sammen med hele organisasjonen, sier hun.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter