Nyheter

Christin Kristoffersen innstilt som ny president i Røde Kors

Arbeiderpartipolitiker Christin Kristoffersen (47) har takket ja til valgkomiteen i Røde Kors om å stille som kandidat til presidentvervet i organisasjonen.

Longyearbyen  20150825.
-Svalbard skal overleve også etter at Store Norske en gang i framtida stenger dørene for kulldrift, sier lokalstyreleder Christin Kristoffersen i Longyerbyen. Hun mener havneutvikling er avgjørende for
Svalbard, og håper regjeringen setter av penger  i neste års statsbudsjett.
Foto: Nina Haabeth / NTB scanpix

Dersom Kristoffersen blir valgt av årsmøtet i Røde Kors som starter 4. oktober, vil hun overta vervet etter Robert Mood som allerede i mai sa han ikke ville stille på nytt når perioden hans går ut.

– Vi er svært glade for at Christin har takket ja til dette, sier valgkomiteens leder Marit Sognli Gladsø i en uttalelse lørdag.

Christin Kristoffersen har tidligere vært lokalstyreleder på Svalbard, og det var Svalbardposten som først meldte om valgkomiteens innstilling lørdag. Kristoffersen er også styreleder i Landsforeningen 1001, dager som jobber med mental helse under graviditet og fødsel. Hun er utdannet cand. polit og er gift med byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo. Hun har to voksne barn.

– En så spennende og meningsfull utfordring klarte jeg ikke å si nei til, sier Kristoffersen.

– Hvis jeg blir valgt gleder jeg meg til å jobbe sammen med- og for frivillige i hele landet og bidra til å styrke det humanitære arbeidet og frivilligheten sammen med hele organisasjonen, sier hun.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter