Nyheter

Direktør for Diakonissehuset Lovisenberg: – Vi var minutter fra en nasjonal katastrofe

Torsdag fikk pressen slippe inn i bunkeren der mange mennesker ble skadd under en fest i helgen. Eieren av bunkeren mener det kunne ha gått mye verre.

– Vi var minutter fra en nasjonal katastrofe, sier administrerende direktør for Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg, Vidar Haukeland, til NTB.

Diakonissehuset Lovisenberg er eier av anlegget.

27 personer ble innlagt på sykehus etter å ha blitt kullosforgiftet under en ulovlig fest natt til søndag i en gammel bunker på St. Hanshaugen i Oslo som er eid av stiftelsen.

Bunkeren på St. Hanshaugen ble tidligere brukt som tilfluktsrom og var eid av Sivilforsvaret. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Fem personer ble alvorlig skadd etter at det ble utviklet kullos fra et strømaggregat som ble tatt med inn i bunkeren av festarrangørene. Politiet tror at opptil 200 personer kan ha deltatt på festen.

Torsdag morgen slapp pressen inn i bunkeren for første gang, etter at politiet onsdag ble ferdige med sine undersøkelser. Bunkeren var tidligere et tilfluktsrom, men ble overdratt fra Sivilforsvaret til Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg i 2012. Stiftelsen eier blant annet Lovisenberg sykehus som ligger på toppen av fjellet over bunkeren.

Haukeland mener det er svært alvorlig at personer har brutt seg inn i den avstengte bunkeren og laget en slik fest.

– Dette er voksne mennesker som har laget et kjempefarlig arrangement. Det er ikke bare det at man bryter seg inn, men at man også tar med seg et dieselaggregat og inviterer en masse folk inn. Man kan ikke fyre opp slike ting i et lukket rom. Det er galskap, sier han.

Politiet har siktet to personer i saken. Disse avhøres torsdag.

Bunkeren er rundt 70 meter dyp og er formet med ganger i en E-form. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter