Nyheter

Erkjente straffskyld for kirkebrann da rettssak startet

En 28 år gammel mann erkjente straffskyld for å ha tent på Dombås kirke og for å ha forsøkt å antenne Sel kirke, da rettssaken mot ham startet onsdag.

Dombås kirke ble påført skader for 20 millioner kroner da den ble antent natt til 20. februar i år. En drøy måned senere ble Sel kirke forsøkt påtent, men brannen ble oppdaget av en vekter og ble slokket før bygningen ble påført vesentlige skader.

En mann ble kort etter pågrepet og sitter nå tiltalt for grovt skadeverk.

Da rettssaken startet i Nord-Gudbrandsdal tingrett onsdag, erklærte 28-åringen seg skyldig etter tiltalen, skriver Gudbrandsdølen Dagningen. Mannen er av utenlandsk opprinnelse, men har bodd på Dombås siden 2015.

Skadeverket er særlig grovt fordi det særlig legges vekt på at det innebar ødeleggelse av gjenstand som har betydelig historisk, nasjonal eller religiøs verdi, eller som innebar en svært omfattende ødeleggelse av eiendom, heter det i tiltalebeslutningen.

Det er satt av to dager til hovedforhandlingen som blir holdt på Otta.

LES MER:

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter