Nyheter

Støre: – Tangen kan ikke lede oljefondet så lenge han er eier i hedgefondet Ako Capital

Arbeiderpartiet støtter den sterke kritikken Norges Banks representantskap har rettet mot ansettelsesprosessen, sier partileder Jonas Gahr Støre til VG.

Ap vil legge fram sin beslutning i et møte i finanskomiteen fredag ettermiddag.

– Vi har tatt på alvor at representantskapet, som er Stortingets kontrollorgan, enstemmig har fremmet en sterk kritikk av ansettelsesprosessen av ny sjef av oljefondet. Dette er en veldig viktig sak. Det er det norske folks pensjonsfond, sier Støre til avisen.

– Der kan det ikke herske tvil om at ledelsen må være i tråd med både regelverk og etiske retningslinjer, understreker han.

Saken oppdateres fortløpende.

LES OGSÅ: 

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter