Nyheter

Hans Geelmuyden gir seg som toppsjef i Geelmuyden Kiese

– Debatten om mangfold og integrering i Norge i juni i år har fremskyndet beslutningen om å slippe til yngre krefter. Står du stille, blir du skutt, sier Hans Geelmuyden.

Hans Geelmuyden slutter som toppsjef i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese, men fortsetter som styreleder. Karne Lykkebo (38) blir ny konsernsjef.

Det bekrefter han overfor Dagens Næringsliv. Geelmuyden eier 95 prosent av kommunikasjonsbyrået som han startet i 1989.

– Karne har ledet en vellykket turn-around ved det danske kontoret de to siste årene. Hun har også gått i bresjen for å utvikle Geelmuyden Kiese til å bli et skandinavisk samfunnsbyrå. Derfor var det naturlig å be henne ta stafettpinnen videre, sier han i en pressemelding.

Kebabnorsk

I juni kom 63-åringen i fokus da han uttalte til Kampanje at «kebabnorsk er ikke godt nok i GK». Han ba også kommunikasjonsrådgiver Umar Ashraf «lære seg vestlige verdier»

Uttalelsene resulterte i at Ikea Norge og LO brøt med selskapet. I ettertid erkjente Geelmuyden at kommentarene er rasistiske.

– Debatten om mangfold og integrering i Norge i juni i år har fremskyndet beslutningen om å slippe til yngre krefter. Står du stille, blir du skutt, sier Geelmuyden.

Nye roller

Den nye konsernsjefen Karne Lykkebo fortsetter som managing partner for selskapets danske virksomhet. Marit Høvik Hartmann blir ny managing partner i Norge.

LES MER:

«Når «hvite menn som pusher 50» har blitt et fiendebilde i denne debatten, så er det ikke uten grunn»

– Jeg står for alt jeg har sagt, men beklager to kommentarer, sier Hans Geelmuyden

Kirken får kommunikasjonshjelp av Geelmuyden Kiese

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter